De krapte op de arbeidsmarkt zal nog jaren aanhouden, terwijl nieuwe banen zich blijven aandienen. Wat kan de gemeente nu doen om actuele arbeidsmarktvraagstukken snel aan te pakken? Op 15 juni 2022 nam keynotespreker Rob Witjes, Arbeidsmarktinformatie UWV, je mee op de Dag van de Arbeidsmarkt. De Dag van de Arbeidsmarkt is voor HR professionals en recruiters die zich bezig houden met strategische arbeidsmarktvraagstukken en werkzaam zijn in de gemeentelijke sector.

Dagvandearbeidsmarkt2022 Karin Sleeking
Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten opent de dag en benadrukt het belang van een goede arbeidsmarktstrategie juist nu. Fotografie: Harmke Dohle

Voor gemeentemedewerkers die deze dag hebben gemist of erbij waren maar de presentaties rustig willen nalezen, bieden we deze aan in onze community Arbeidsmarktstrategie.

Communities

Blijven meepraten en kennisdelen over Arbeidsmarktstrategie of Strategische Personeelsplanning? Meld je aan in onze communities.

In deze groepen vind je informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en arbeidsmarktstrategie, zoals factsheets, gespreksstarters en andere tools waarmee je zelf direct aan de slag kunt. Ook leer je hoe je datagedreven werkt en SPP inzet.

Naar communities
Flyer Arbeidsmarkt 2022 500

HR professionals

De Dag van de Arbeidsmarkt is voor HR professionals en recruiters die zich bezig houden met strategische arbeidsmarktvraagstukken en werkzaam zijn in de gemeentelijke sector. We hebben een prachtige fysieke locatie uitgezocht in het midden van het land: de Mariƫnhof in Amersfoort. Goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met eigen vervoer.

Sprekers

De dag wordt geopend door Rob Witjes, hoofd Arbeidsmarktinformatie UWV en de dagvoorzitter is door Nathan de Groot.

We zoomen in op de gemeentelijke arbeidsmarkt. Onder andere met de laatste cijfers en ontwikkelingen uit de Personeelsmonitor 2021 en de Vacaturemonitor.

Flyer Arbeidsmarkt1 2022 500

Tamara Rood, Ronald Dekker, Rutger van den Berg en Menno van Rosmalen verzorgen de inspirerende workshops en tijdens de speeddates worden succesvolle praktijkvoorbeelden gedeeld.

De Speld doet om 15.15 uur een wrap-up en aan het eind van de dag is er een netwerkborrel.

Misschien vind je dit ook interessant