Op 8 april 2021 vond het kennisevenement Digitaal Arbeidszaken plaats, waaraan bijna 400 gemeentemedwerkers deelnamen. Digitaal Arbeidszaken werd georganiseerd door A&O fonds Gemeenten en het College van Arbeidszaken. Tijdens dit evenement werden belangrijke onderwerpen aangesneden aan de hand van inspirerende en interactieve workshops.

De dag werd afgetrapt door dagvoorzitter Rob Koops en voorzitter van het College van Arbeidszaken, Ton Heerts. Ton gaf aan dat het belangrijk is om, ook in deze tijd, belangrijke onderwerpen te bespreken en onderling kennis te delen.

Hierna was het woord aan keynotespreker Thijs Launspach. Thijs is naast psycholoog ook expert op het gebied van stressmanagement en auteur. Hij benadrukte dat het belangrijk is om mentaal gezond te blijven en gaf handvaten over hoe je stress kunt herkennen en er iets aan kunt veranderen. Vervolgens kregen deelnemers de kans om deel te nemen aan twee sessies workshops waarbij zij de keuze hadden uit zes sprekers. De dag werd afgesloten met een korte quiz waarbij het boek van Thijs gewonnen werd door zes gelukkige gemeenteambtenaren.

Thuiswerken Thijs Launspach

Hoe uitdagender de tijd is waarin we leven, hoe beter we in onze schoenen moeten staan.

Thijs Launspach

Workshops

De deelnemers hadden een keuze uit een gevarieerd aanbod van workshops die ingingen op uiteenlopende onderwerpen. Zo konden deelnemers in de eerste sessie kiezen tussen workshops van Fieke Horsten, die met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk handvaten gaf over de gezondheid en vitaliteit van medewerkers, Peter Andela die reflecteerde een jaar WNRA en Esther Koot die inging op de reikwijdte van cao’s en de gevolgen voor de organisatie.

In de tweede sessie konden deelnemers kiezen uit workshops van Vandena van der Meer over vroegtijdig met pensioen gaan, Saskia Nijs die praktisch advies gaf over hybride werken en Caroline van Gent die samen met Marion Van den Brekel ingingen op spraakmakende jurisprudentie inzake integriteitskwesties.

Presentaties

Hieronder kun jij de presentaties van alle Digitaal Arbeidszaken sprekers downloaden en terugkijken:

Fieke rke0400 ps online

Fieke Horsten: Gezondheid en vitaliteit
van medewerkers


Het is van belang dat je als gemeentemedewerker gezond, vitaal en prettig blijft (samen)werken. Daarom heeft het A&O fonds Gemeenten de vitaliteitscampagne BRUIS ontwikkeld. Deze campagne kan je inzetten in jouw gemeente en heeft als doel iedereen die bij een gemeente werkt te stimuleren na te denken over hoe je zelf en met elkaar vitaal kan blijven werken.

Community Arbeidsmarktstrategie van start

Ben je werkzaam op de afdeling HRM/P&O of recruiter en houd je je bezig met arbeidsmarktvraagstukken? In deze community vind je informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en arbeidsmarktstrategie. Maar er wordt vooral ook kennis en informatie met elkaar gedeeld zoals factsheets, gespreksstarters en andere tools waarmee je zelf direct aan de slag kunt. Heb je nog wensen? Laat het weten, want samen bouwen we aan de Community Arbeidsmarktstrategie.

Misschien vind je dit ook interessant