Ellie Lust maakte de overstap van wijkagent naar televisie persoonlijkheid en vertelt tijdens de Zomersafari wat haar motiveerde om deze stap in haar carrière te maken. Maar er is nog meer te doen op de Zomersafari van 30 juni 2022. De Zomersafari is namelijk hét inspiratie-event voor de nieuwsgierige gemeentemedewerker. Dit keer is Safari fysiek bij te wonen in Spant in Bussum. Meld je nu aan.

Ellie Lust 1000

Safari

De Zomersafari geeft je kennis en inzichten op het gebied van veranderen, nieuwe manieren van werken en vitaliteit. Deze editie staat in het teken van het vergroten van je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt van Safari zelfvertrouwen om zaken op het werk aan te pakken en je leert weerbaar te zijn om met veranderingen en tegenslagen om te gaan.

Ellie Lust

Ellie Lust weet als geen ander hoe het is om in haar carrière het roer flink om te gooien. Na ruim twintig jaar op straat als agente bij de politie leert Nederland in 2007 Ellie kennen als woordvoerder van de Amsterdamse politie. Ellie verandert haar loopbaan, na haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016 drastisch door voor een tv-carrière te kiezen. Klik hieronder verder en laat je inspireren.

WORKSHOPS

Vrije denkers 2022

Alles van waarde is weerloos

Vrije Denkers

Alles van waarde is weerloos is een volledig nieuwe inspiratiesessie waarin Arthur Kruisman en Patrick Donath van de Vrije Denkers het begrip waarde vanuit verschillende perspectieven zullen bespreken en ze zetten daar yoghurt en vla voor in.

Ook laten ze zien hoe schending van mensenrechten en ontnemen van vrijheden van invloed kunnen zijn op waarde. In de sessie brengen zij inspirerende voorbeelden, worden korte oefeningen gedaan en krijgt het begrip waarde nieuwe betekenis in een steeds sneller veranderende wereld.

Portet Marie Cecile Studio La Ronda

Egostrippen

Marie Cecile Widdershoven

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

Marie-Cecile is één van de experts die echt een geweldig praktische workshop geeft op dit gebied. Ga jij de volgende dag met meer zelfvertrouwen een lastig gesprek in en weet je dan jouw boodschap goed over te brengen? Leer het bij Egostrippen.

Genieke Hartogh

Het onbewuste brein

Genieke Hartoghs

Genieke spreekt over en tegen het onbewuste brein. Je gaat inzien welke enorme rol dat onbewuste brein heeft in dagelijkse communicatie en samenwerking.

Weerstand oplossen gaat via de onbewuste route, weet Genieke inmiddels als geen ander. En verdwijnt -als je het onbewuste brein bereikt- in maximaal drie minuten. Door de ander écht te zien.

Rico Bakker

Echt creatief worden!

Rico Bakker

Er liggen eindeloze, creatieve en vernieuwende ideeën voor het oprapen, alleen zijn we vaak niet in staat om ze te zien. Mensen zijn op zoek naar logische en realistische oplossingen voor problemen. Onze hersenen zijn daar op ingericht. Ons brein werkt snel en efficiënt door de snelwegverbindingen die we in ons brein hebben gegroefd. Die houden ons leven georganiseerd en voorspelbaar. Wij kunnen door logisch en realistisch te denken met vrij weinig inspanning problemen oplossen.

In organisaties doen we hetzelfde: we organiseren. Dat betekent dat we variatie beperken door te standaardiseren en te automatiseren. Maar als de uitkomst niet meer verandert, zul je nooit innoveren en is er geen creativiteit. Het lukt ons en organisaties niet altijd om van gebaande paden af te stappen om écht innovatief te zijn.

Einde discussie, goed in de dialoog

Minchenu Maduro en Roland de Bruijn

Het is totaal niet je bedoeling en toch gebeurt het je keer op keer: je raakt verzeild in een discussie die nergens toe leidt. Of je houdt je mond maar om die discussie juist te voorkomen. Herkenbaar? Wil jij door jouw manier van communiceren sterk overkomen?

Met de workshop van Ronald en Minchenu leer je tijdens gesprekken succesvol de regie te pakken, verschillende meningen te onderzoeken, ogenschijnlijke tegenstellingen te integreren en sturing te geven aan ontwikkeling en innovatie.

Misschien vind je dit ook interessant