Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Experts

A&O fonds Gemeenten werkt samen met een pool van enthousiaste experts. Deze experts zijn veelal zelf werkzaam binnen gemeenten en zetten graag hun kennis en ervaring in voor andere gemeenten. Experts kunnen op twee momenten worden ingezet voor jouw project:

 1. Bij de start van je project (zowel bij de Stimuleringsregeling als de StimuleringsregelingPLUS).
  Een goede start is immers het halve werk. Bij hulp bij de start van je project kan je denken aan bijvoorbeeld:
  • probleem verkennen en afbakenen
  • opdracht formuleren en afspraken maken over opdrachtgeverschap
  • projectfasering (van initiatief naar uitvoering tot evaluatie)
  • draagvlak creëren
  • projectteam samenstellen en samenwerkingsafspraken maken
  • meedenken met oplossingsrichtingen en bijdragen aan een methodische aanpak
 2. Gedurende het project (alleen bij de StimuleringsregelingPLUS)
  Een expert die met je meeloopt gedurende project helpt jou scherp te blijven op je doelen, of dat wat je doet je daar dichterbij brengt, waar je dat aan afmeet en wat je kan doen als er (nog) geen resultaten geboekt worden. Dit vergroot de kans van slagen van jouw project. Voor jou fijn én voor andere gemeenten fijn, omdat die hiermee een goed voorbeeld te zien krijgen. Deze expert heeft dus expliciet de rol van procesbegeleider bij projecten die vernieuwend zijn voor de sector en helpt bij het inzichtelijk maken van de resultaten, geleerde lessen & succesfactoren.

Bij je aanvraag geef je zelf aan of je een expert of geld wilt. Het kan ook zijn dat wij er op grond van jouw aanvraag voor kiezen om jou aan een expert te koppelen. Omdat we potentie zien in jouw project en denken dat extra ogen de resultaten van jouw project nog beter maken.

Expertpool

Inge van Dijk

Mijn kracht ligt in het verkennen van vraagstukken en het begeleiden van innovatiesessies. Ik ga grondig te werk en breng focus aan. Mijn creatieve aanpak zorgt vaak voor nieuwe inzichten en aanknopingspunten voor innovaties.

Inge van Dijk
Eric Edens

Ik zet mij graag in als expert omdat ik in mijn jarenlange ervaring bij gemeenten zelf heb gemerkt dat het prettig is om bij een innovatief vraagstuk de veranderaanpak te bespreken, te toetsen of te spiegelen bij een ervaringsdeskundige.

Eric Edens
Karin Gibcus

Ik zet me met veel plezier in als expert voor het A&O fonds omdat ik een mensen-mens én resultaatgericht ben. Als expert kan ik de projectleden begeleiden naar een mooi resultaat van hun project. En daar hebben zowel de werknemers van de betreffende gemeente als haar inwoners profijt van.

Karin Gibcus
Anita de Jong

Een goede start is het halve werk. Juist in de beginfase maak je het verschil. En daar draag ik met mijn praktische instelling en helikopterview graag een steentje aan bij.

Anita de Jong
Jannet koster

Met mijn jarenlange ervaring als organisatie adviseur / projectleider wil ik graag mijn kennis delen om jouw organisatie te helpen bij innovatieve projecten.

Jannet Koster
Alexandra van der Lee

Als implementatie expert begeleid ik mensen & organisaties in veranderprocessen. Ik ondersteun hen om zélf de verandering tot een succes te maken. Altijd met aandacht voor de betrokkenen én met het einddoel voor ogen. Ik ben de spiegel voor jouw organisatie!

Alexandra van der Lee
Monique van Limpt

Bijzonder leuk en zinvol om mijn expertise in verandertrajecten en t.a.v. inhoudelijke vraagstukken gerelateerd aan psychosociale arbeidsbelasting (agressie en geweld, werkdruk/werkstress, omgangsvormen) in te zetten in de praktijk. En door als expert mee te kijken leer ik zelf ook steeds weer iets nieuws! Ik verheug me op samenwerking!

Monique van Limpt
Ietze Oostinga

Veranderen is mijn passie. Die kennis en ervaring deel ik graag om samen gemeenten mooier te maken en klaar voor de toekomst.

Ietze Oostinga
Robert van Wijk

Ik geniet er erg van, als met de juiste energie aan tafel hele mooie en duurzame projectresultaten worden behaald. Ik laat organisaties daarom ervaren, dat bij projecten niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving van belang zijn.

Robert van Wijk
Christel Willemsen

Door mijn rustige en open houding neem ik mensen, opdrachtgevers, teams, deelnemers en coachees mee op ontdekkingsreis naar een volgende ontwikkelstap. Ik breng structuur aan in gedachten, spiegel en gebruik creatieve werkvormen om inzichten te vergroten.

Christel Willemsen
Remon Workel

Als (interim-)projectleider of adviseur werk ik op het snijvlak van mens en organisatie. Van ICT projecten tot projecten in sociaal domein, van gebiedsontwikkeling tot vergaande digitalisering. Als beïnvloedingspsycholoog en gedragsexpert weet ik wat menselijk gedrag drijft en stuurt. Mijn doel is altijd om meer emotioneel en maatschappelijk succes te realiseren.

Remon Workel

Vragen?

Heb je vragen, wil je meer weten of even sparren? Neem dan contact op met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl.

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten