Als medewerkers lekker in hun vel zitten, zijn ze productiever, hebben ze meer plezier in hun werk en verzuimen ze minder. Punt is dat de aandacht van gemeenten zich vaak beperkt tot een impuls, zoals een vitaliteitsweek, terwijl er meer nodig is. Wij willen graag van jou weten: Staat vitaliteit bij jouw organisatie op de agenda?

*foto: Leergang Vitaliteit groep 2 van 8 oktober 2021 (rechts: Pepijn Louisse, trainer vitaliteit)

Staat vitaliteit bij jouw organisatie op de agenda?

Je kunt stemmen tot 01-01-2022 00:00:00

Subsidie en expertise

A&O fonds Gemeenten geeft gemeenten graag een steuntje in de rug door de inzet van subsidie en expertise. Dit jaar is er onder meer speciale aandacht voor het structureel voeren van het goede gesprek over vitaliteit.

Houd jij je bezig met dit thema en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op de Subsidie en Expertise pagina voor meer informatie of mail naar gezondwerk@aeno.nl.

Webinar Structureel de dialoog over vitaliteit voeren: Hoe dan?

Veel gemeenten worstelen ermee: hoe voeren we structureel ‘het goede gesprek’ over vitaliteit? In een goed gesprek laat je immers zien dat je iemand serieus neemt, kun je benoemen wat goed gaat en hulp aanbieden indien nodig. Het is nog niet zo eenvoudig om als HR richting te geven aan de gesprekken die in de dagelijkse praktijk plaatsvinden daarom organiseert A&O dit webinar. Meld je hier aan.

Interactieve sessie BRUIStablet

Veel organisatie lopen tegen dezelfde vraagstukken rondom vitaliteit. BRUIStablet is een interactieve sessie waarin je samen met een klein groepje collega’s uit andere gemeenten één of twee vraagstukken rondom vitaliteit aanpakt. Je kan daarvoor je eigen vraagstuk inbrengen.

Workshop BRUISend aan de slag met vitaliteit

Ben jij (mede) verantwoordelijk voor het thema vitaliteit binnen jouw organisatie? Vind je het een uitdaging om te bepalen hoe en waar je concreet mee kunt beginnen? Dan is deze workshop voor jou!

BRUIS

BRUIS heeft als doel iedereen bij de gemeente te stimuleren om na te denken over hoe iemand zelf en met collega’s vitaal kan blijven werken. Lees via onderstaande alles over de BRUIS aanpak, de campagne en de tools.

Misschien vind je dit ook interessant