A&O fonds Gemeenten start in juni 2021 de Leergang Strategisch Adviseren voor gemeentelijke Loopbaanprofessionals. We ondersteunen hiermee loopbaanprofs in hun strategische adviesrol. Ook vragen we met de leergang blijvend aandacht voor loopbaanontwikkeling binnen de gemeentelijke sector. De Leergang Strategisch Adviseren bestaat uit een aantal online webinars door experts en een online bezoek aan het IAEVG-congres.

In de gemeentelijke sector is loopbaanontwikkeling steeds belangrijker. Daarmee groeit ook de behoefte aan strategisch advies over hoe loopbaanontwikkeling binnen de organisatie in te zetten. Tijdens de leergang krijg je de nieuwste theoretische onderbouwing en vertaalt de opgedane kennis direct naar een actuele casus binnen jouw werkveld. Na deze leergang ben je in staat om je op strategisch niveau binnen je organisatie te profileren en je advies op de juiste manier te verwoorden.

HBO/WO-niveau

De leergang is bedoeld voor ervaren loopbaanprofessionals met een HBO/WO-niveau, die tegen complexere problematiek aanlopen binnen de organisatie op het gebied van een leven lang ontwikkelen. We behandelen niet de loopbaanbegeleiding op zich of inhoudelijke begeleidingsmethodieken en technieken.

Online Webinars en IAEVG-congres

De Leergang Strategisch Adviseren bestaat uit een aantal online webinars door experts en een online bezoek aan het IAEVG-congres. Hét internationale congres over loopbaanbegeleiding. Je krijgt begeleiding bij het maken van een projectvoorstel, dat voldoet aan de subsidievoorwaarden van A&O fonds Gemeenten. Je rondt deze leergang af met een integrale eindopdracht.

Trainers en begeleiders

Tijdens de leergang begeleiden Lena Tiemersma en Ester Leibbrand de sessies. We maken gebruik van het boek ‘Adviseren als tweede beroep’ en werkboek van Hanna Nathans.

Voorwaarden en kosten

Aan deze leergang kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen. Om te kunnen deelnemen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent als loopbaanprofessional werkzaam bij een gemeentelijke organisatie en hebt minimaal 3 jaar ervaring.
  • Je krijgt de ruimte binnen je organisatie om een project voorstel voor loopbaanontwikkeling te maken en uit te (laten) voeren.
  • Je bent bereid om mee te werken aan interviews, onderzoek en publicaties over de leergang. De geleerde lessen en opgedane kennis deelt A&O fonds Gemeenten met alle gemeenten in Nederland.

Voor deze leergang betaalt jouw gemeente voor jou een eigen bijdrage van € 500,00. De overige kosten betaalt A&O fonds Gemeenten.

Aanmeldperiode is verstreken

De aanmeldperiode is verstreken en selectiegesprekken hebben al plaatsgevonden. Wil je meer informatie over de leergang? Neem dan contact op met Lena Tiemersma via 06 58 83 41 67 of lena.tiemersma@aeno.nl.

Duur van de leergang

De leergang duurt 6 maanden en loopt van 10 juni tot en met 18 november 2021.

Fase 1 Intake en ophalen van de opdracht

10 juni
Individuele intake met Ester Leibbrand (online)
29 juni
Webinar 1 Omgaan met geadviseerden

Fase 2 Voorstel en verdieping

26 augustus
Webinar 2 Inhoud van het advies
18 – 21 oktober
Reis naar Riga

Fase 3 Presentatie en uitvoering

Eerste week november
Feedback op voorstel vanuit subsidies/inhoud
18 november
Bijeenkomst Presentatie opdrachten en evaluatie

PE-punten

Met je deelname aan deze leergang krijg je PE-punten. Deze kun je gebruiken voor het re-certificeren en het verlengen van je NOLOC-lidmaatschap.

Informatie over het congres in Riga

Het congres is online te volgen en van woensdag 19 oktober 8.30 uur tot vrijdag 21 oktober 16.00 uur. Meer informatie over het congres vind je hier.

Coronamaatregelen

De Conferentie van Riga is een live face-to-face evenement, voor zover nationale, Europese en internationale gezondheids- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten. De deelnemers zijn verantwoordelijk voor het volgen van de gezondheids-, veiligheids- en reisrichtlijnen die van toepassing zijn op hun persoonlijke en nationale omstandigheden, evenals de sanitaire en veiligheidsmaatregelen die op de conferentielocatie zijn vastgesteld.

Indien overmacht omstandigheden ingrijpen, zoals totale lockdown, behouden de organisatoren zich het recht voor om een rampenplan voor een verkorte online conferentie te handhaven. Online in het uiterste geval betekent een webinar alleen van vooraf opgenomen keynotes. In het geval van een puur online evenement worden alle andere elementen van het conferentieprogramma geannuleerd. In ieder geval zal de conferentieprocedure elektronisch worden gepubliceerd en aan alle deelnemers die hun honoraria hebben betaald, worden verstrekt.

Misschien vind je dit ook interessant