A&O fonds Gemeenten streeft naar wendbare organisaties. Wij stimuleren gemeenten en medewerkers zich te ontwikkelen zodat er optimale aansluiting plaatsvindt tussen wat een werknemer kan en wil en wat de gemeente als werkgever vraagt en biedt. Dit vraagt om andere kennis en vaardigheden van medewerkers bij gemeenten waar jij als loopbaanprofessional op kan inspelen. Wij helpen je daar graag bij met instrumenten, subsidie, expertise en verschillende netwerken.

Instrumenten

A&O fonds Gemeenten biedt gemeenten instrumenten om met medewerkers in gesprek te gaan over hun loopbaan en ontwikkeling en dit aan te moedigen. Zo organiseert A&O fonds Gemeenten elk jaar de Meester in je Werk Week en onderhoudt het platform: AllesuitJezelf.nl.

Platform allesuitjezelf.nl

A&O fonds Gemeenten ontwikkelde loopbaaninstrumenten die worden aangeboden op het online platform allesuitjezelf.nl. Dit is dé website voor de gemeentemedewerker die aan de slag moet of wil met zijn of haar loopbaan.

  • Talentspiegel
  • Arbeidmarktscan
  • E-coaching
  • Allesuitjezelf

Klik op lees meer en kijk hoe jij de instrumenten in kan zetten voor jouw medewerkers.

De geleerde lessen van twee jaar e-coaching

Door corona is er nu veel behoefte aan e-coaching. Toevallig startte in 2019 A&O met een pilot e-coaching via email en nu, na bijna twee jaar, blijkt deze online vorm van loopbaancoaching waardevoller dan ooit. De lessen die we tot nu toe hebben geleerd, staan hier bij elkaar.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Meester in je Werk Week

De Meester in je Werk Week is een landelijke inspiratieweek, georganiseerd bij de gemeenten samen met A&O fonds Gemeenten. Iedere gemeente kan meedoen. De Meester in je Werk Week gaat over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

Subsidie en Expertise

Wil jij een project opstarten op het gebied van loopbaanontwikkeling? Denk bijvoorbeeld aan een gemeentelijke academie, een mobiliteitspool of heb je een extra handje nodig tijdens de organisatie van de Meester in je Werk Week, dan kan het A&O fonds daar mogelijk subsidie voor verlenen.

A&O faciliteert een aantal netwerken waar we loopbaanprofessionals met elkaar in contact brengen zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van alle kennis en ervaringen uit het vak.

Webinar: Loopbaanontwikkeling op de agenda

Tijdens deze sessie behandelden we de vraag ‘Hoe krijg je als loopbaanprof het onderwerp Loopbaanontwikkeling op de bestuurlijke agenda?’. Lena Tiemersma deelde in het eerste deel van het webinar de uitkomsten van het Regioplan-onderzoek naar Loopbaanbeleid bij gemeenten. In het tweede deel ging het panel van professionals levendig met elkaar in gesprek over deze vraag. Het panel bestond uit:

  • Karen Buurmeester, loopbaanadviseur bij de gemeente Schiedam
  • Josée Dekker, Loopbaanadviseur bij het Servicecentrum Drechtsteden
  • Harry Coumans, recent gepensioneerd gemeentesecretaris van de gemeenten Kerkrade, Maasgouw en Vaals
  • Annabelle Wagemans, directeur bij de gemeente Zundert

Kijk hier het webinar van 23 maart 2021 terug.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Netwerk voor gemeentelijke loopbaanprofessionals

A&O fonds Gemeenten organiseert twee keer per jaar een landelijke netwerkdag voor gemeentelijke loopbaanprofessionals. Deze netwerkdag biedt loopbaanprofessionals volop de mogelijkheid om collega’s uit andere gemeenten en regio’s te ontmoeten en van elkaar te leren.

Ben jij een loopbaanprofessional, doe en denk je mee over loopbaanontwikkeling binnen jouw gemeente? Dan ben je van harte welkom op de netwerkdagen loopbaanprofessionals. Als er weer een nieuwe netwerkdag wordt georganiseerd melden we dat hier en in onze socials.

Baas in eigen loopbaan (BIEL netwerk)

Twee keer per jaar faciliteert A&O fonds Gemeenten de netwerkbijeenkomsten van trainers die opgeleid zijn tot trainer Baas in eigen Loopbaan.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt de kwaliteit van de trainingen ontwikkeld en gewaarborgd. Deze training wordt gegeven bij gemeenten in Nederland door trainers van Human Talent Consultants en de (eigen) getrainde loopbaanprofessionals.

Meer weten? Neem contact op met Lena Tiemersma via Lena.Tiemersma@aeno.nl.

De training voor medewerkers vind je op de website allesuitjezelf.nl.

Subsidie en Expertise

Wil jij een project opstarten op het gebied van loopbaanontwikkeling? Denk bijvoorbeeld aan een gemeentelijke academie, een mobiliteitspool of heb je een extra handje nodig tijdens de organisatie van de Meester in je Werk Week, dan kan het A&O fonds daar mogelijk subsidie voor verlenen.

Misschien vind je dit ook interessant