A&O fonds Gemeenten streeft naar wendbare organisaties. Wij stimuleren gemeenten en medewerkers zich te ontwikkelen zodat er optimale aansluiting plaatsvindt tussen wat een werknemer kan en wil en wat de gemeente als werkgever vraagt en biedt. Dit vraagt om andere kennis en vaardigheden van medewerkers bij gemeenten waar jij als loopbaanprofessional op kan inspelen. Wij helpen je daar graag bij met instrumenten, subsidie, expertise en verschillende netwerken.

Instrumenten

A&O fonds Gemeenten biedt gemeenten instrumenten om met medewerkers in gesprek te gaan over hun loopbaan en ontwikkeling en dit aan te moedigen.

Zo organiseert A&O fonds Gemeenten elk jaar de Meester in je Werk Week en onderhoudt het platform: AllesuitJezelf.nl.

Platform allesuitjezelf.nl

A&O fonds Gemeenten ontwikkelde loopbaaninstrumenten die worden aangeboden op het online platform allesuitjezelf.nl. Dit is dé website voor de gemeentemedewerker die aan de slag moet of wil met zijn of haar loopbaan.

  • Talentspiegel
  • Arbeidmarktscan
  • E-coaching
  • Allesuitjezelf

Klik op lees meer en kijk hoe jij de instrumenten in kan zetten voor jouw medewerkers.

Meester in je Werk Week

De Meester in je Werk Week is een landelijke inspiratieweek, georganiseerd bij de gemeenten samen met A&O fonds Gemeenten. Iedere gemeente kan meedoen. De Meester in je Werk Week gaat over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

Meester in je Werk Week startbijeenkomsten

Ben jij al een ervaren Meester in je Werk Week organisator of wordt dit de eerste keer dat je deelneemt? Om je te inspireren en een groot succes van jouw Meester in je Werk Week te maken, organiseert A&O fonds Gemeenten twee startbijeenkomsten voor alle geïnteresseerden in de Meester in je Werk Week.

Door de corona-maatregelen gaan we deze bijeenkomsten online organiseren.

A&O faciliteert een aantal netwerken waar we loopbaanprofessionals verbinden zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van alle kennis en ervaringen.

Netwerk voor gemeentelijke loopbaanprofessionals

A&O fonds Gemeenten organiseert twee keer per jaar een landelijke netwerkdag voor gemeentelijke loopbaanprofessionals. Deze netwerkdag biedt loopbaanprofessionals volop de mogelijkheid om collega’s uit andere gemeenten en regio’s te ontmoeten en van elkaar te leren.

Ben jij een loopbaanprofessional, doe en denk je mee over loopbaanontwikkeling binnen jouw gemeente? Dan ben je van harte welkom op de netwerkdagen loopbaanprofessionals.

Baas in eigen loopbaan (BIEL netwerk)

Twee keer per jaar faciliteert A&O fonds Gemeenten de netwerkbijeenkomsten van trainers die opgeleid zijn tot trainer Baas in eigen Loopbaan.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt de kwaliteit van de trainingen ontwikkeld en gewaarborgd. Deze training wordt gegeven bij gemeenten in Nederland door trainers van Human Talent Consultants en de (eigen) getrainde loopbaanprofessionals.

Dit event vindt plaats op 11 september 2020 en is specifiek voor BIEL trainers bedoeld. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lena.Tiemersma@aeno.nl.

De training voor medewerkers vind je op de website allesuitjezelf.nl.

Subsidie en Expertise

Wil jij een project opstarten op het gebied van loopbaanontwikkeling? Denk bijvoorbeeld aan een gemeentelijke academie, een mobiliteitspool of heb je een extra handje nodig tijdens de organisatie van de Meester in je Werk Week, dan kan het A&O fonds daar mogelijk subsidie voor verlenen.

Meer weten?

Bel de Subsidie Helpdesk 070 7630038. Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Of stuur een e-mail naar subsidies@aeno.nl.

Subsidie en Expertise

Eerst even inlezen? Dat kan. Zo is bijvoorbeeld de subsidieregeling voor gemeenteprojecten is per 1 januari 2020 veranderd. Vanaf nu is er nog één subsidieregeling: de stimuleringsregeling.

Misschien vind je dit ook interessant