Door het coronavirus verandert er op dit moment veel. Een groot deel van de medewerkers werkt thuis. Anderen zijn juist enorm druk om de verspreiding van het virus tegen te gaan of kritische processen operationeel te houden. Dat vraagt veel van de fysieke en mentale fitheid van medewerkers. Juist om die reden is het goed om vinger aan de pols te houden en vitaliteit en werkplezier met elkaar bespreekbaar te maken.

A&O fonds Gemeenten heeft de BRUIScampagne ontwikkeld. De campagne biedt diverse middelen waardoor je het gesprek met elkaar aangaat over wat je nodig hebt om te BRUISen in je werk. BRUIS heeft als doel iedereen die bij een gemeente werkt te stimuleren na te denken over hoe je zelf en met elkaar vitaal kan blijven werken.

AO vitaliteit bruis toolkit kantenklaar

BRUIS staat voor de thema’s; Blij, Relax, Uitzicht, Ik en Samen.

BRUISmeter

Een aantal gemeenten maakt gebruik van de BRUISmeter. De meter geeft vooral ook in deze bijzondere tijden inzicht in de vitaliteit van hun medewerkers. Zeker ook nu veel medewerkers thuis aan het werk zijn, het werkritme anders is en de sociale contacten voor een deel wegvallen.

Leren van deze crisis

Door de open feedback mogelijkheid kan er snel en adequaat ingespeeld worden op de stemming en emoties die medewerkers momenteel ervaren. Daarmee kan iedereen leren van deze crisis.

Ook het delen van de positieve ervaringen (bijvoorbeeld over onderlinge samenwerking) zorgt ervoor dat het werkplezier groter wordt en medewerkers elkaar steunen en helpen vooral nu de schouders eronder te zetten en het allerbeste uit deze situatie te halen.

BRUISmeter

Laagdrempelig

Met de BRUISmeter wordt op een laagdrempelige en ludieke manier de vitaliteit van medewerkers, teams en de organisatie gemeten.

Wekelijks stemming

De meter wordt aangeboden in samenwerking met 2DAYSMOOD en bestaat uit een korte wekelijkse (stemmings-)meting en een uitgebreidere meting op 3 momenten over de 5 thema’s van BRUIS (de bruismeting).

Aan de hand van de resultaten formuleer je voor jezelf en als team (verbeter-)acties waardoor je gezond, vitaal en met meer energie en plezier aan de slag gaat.

Kosteloos

Via A&O fonds Gemeenten kun je de BRUISmeter een half jaar kosteloos inzetten voor je hele organisatie of enkele teams. Hierna evalueert A&O fonds Gemeenten de aanpak en besluit over de wijze van voortzetting met deze meetmethode.

Interesse?

Meld je dan aan door te mailen naar gezondwerk@aeno.nl. Vermeld hierbij in welk kader je de meting wilt inzetten en de groepsgrootte. We nemen contact met je op en bespreken de mogelijkheden en het vervolg met je.

Meer weten over onze BRUIScampagne? Klik dan op 'lees meer' en bekijk wat BRUIS precies inhoud.

Aan de slag met BRUIS

Ben je verantwoordelijk voor het thema vitaliteit binnen jouw organisatie? Vind je het een uitdaging om te bepalen hoe en waar je concreet mee kunt beginnen? Dan is deze workshop voor jou!

Je ontdekt waar jouw organisatie staat met vitaliteit en gaat aan de slag met praktische opdrachten. Ook krijg je uitleg van de BRUIS toolkit met praktische campagnemiddelen die je kunt inzetten om vitaliteit te promoten. Na afloop kun je vitaliteit voor jezelf visualiseren, heb je een overzicht waar je staat en weet je wat je volgende stappen zijn.

Misschien vind je dit ook interessant