Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Na indienen aanvraag

Subsidie Stappenplan 1 800px

Wanneer hoor je van ons?

We werken met drie periodes. Pas na afloop van elke aanvraagperiode krijg je te horen of jouw aanvraag is gehonoreerd of niet.

Aanvraagperiode beoordelingsperiode

 • Periode 1 januari t/m 31 maart, beoordelingsperiode april
 • Periode 2 mei t/m 31 juli, beoordelingsperiode augustus
 • Periode 3 september t/m 30 november, beoordelingsperiode december

Het kan natuurlijk zijn dat we tussentijds vragen hebben. Dan nemen we contact met je op.

Je aanvraag is goedgekeurd, en dan?

Stimuleringsregeling

Als je subsidie of een expert hebt gekregen voor een project dat alleen nieuw is voor jouw gemeente, krijg je snel nadat wij de aanvraag gehonoreerd hebben het geld. Als je een expert hebt gekregen, verloopt de financiering daarvan volledig via ons.

StimuleringsregelingPLUS

Als je subsidie hebt gekregen voor een project dat nieuw is voor de sector, dan krijg je daarvan bericht. De uitbetaling van de subsidie vindt pas plaats na afloop van het project. Als je een expert hebt gekregen voor de start van het project, verloopt de financiering volledig via A&O fonds Gemeenten. Ook de expert die tijdens het project met je meeloopt, wordt rechtstreeks door ons betaald.

Resultaten delen

Met deelname aan de Stimuleringsregeling of de StimuleringsregelingPLUS ben je verplicht de resultaten met A&O fonds Gemeenten te delen zodat wij dit met andere gemeenten kunnen delen. Voor beide regelingen gelden verschillende manieren.

Stimuleringsregeling

Afhankelijk van toekenning subsidie of expertise zijn hier twee mogelijkheden:

 1. Je hebt een expert gekregen
  Na afloop van de begeleiding door de expert in jouw project deel je met ons via mail jouw bevindingen en wat bij de gemeente de vervolgstappen zijn.

 2. Je hebt subsidie gekregen
  Bij subsidie voor een project dat alleen nieuw is voor jouw gemeente en dus niet voor de sector, lever je aan het eind van het project een korte beschrijving van de resultaten van het project in. Dat doe je via onderstaand formulier.

Wij delen de informatie met andere gemeenten, zodat zij hun voordeel kunnen doen met jouw kennis.

StimuleringsregelingPLUS

Bij subsidie voor een project dat nieuw is voor de sector deel je niet alleen na afloop het resultaat maar lever je daarnaast jaarlijks tweemaal een tussenrapportage in. Ook loopt er tijdens het project een expert mee. Uiteraard moet je de expert die informatie geven die relevant is voor zijn of haar opdracht.

 • Tussenrapportage
  Je bent verplicht om tweemaal per jaar, op 1 april en op 1 oktober, een tussenrapportage over de voortgang van het project in te dienen. In de periode tussen de rapportages word je benaderd door je contactpersoon bij A&O fonds Gemeenten die met jou over de inhoud van het project contact onderhoudt.
 • Expert
  Daarnaast word je een aantal maal per jaar benaderd door een expert die met jou over het proces praat. De expert haalt hierbij de leeropbrengst op met als doel dat wij dit met de sector kunnen delen.

 • Eindevaluatie
  Na afloop van je project ben je verplicht de resultaten en de geleerde lessen te delen met A&O fonds Gemeenten met als doel dat andere gemeenten direct aan de slag kunnen met de kennis die in jouw project is opgedaan. Hiervoor gebruik je onderstaand formulier. Dit vul je aan met producten die tijdens je project zijn gemaakt, zoals handboeken, beschrijvende tekeningen, toolkits etcetera.

Wij delen de informatie met andere gemeenten, zodat zij hun voordeel kunnen doen met jouw kennis.

Vragen?

Heb je vragen, wil je meer weten of even sparren? Neem dan contact op met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten