Wat ooit begon als de het nationaal evenement Wandel naar je Werk-dag is nu Wandel tijdens je Werkdag geworden en wordt georganiseerd door Wandelnet. Doe je 8 april mee? Laat het ons weten!

Uit het onderzoek van Wandelnet blijkt dat maar liefst 96% van de respondenten wandelt tijdens een (thuis)werkdag. 27% van de gevraagden wandelt ook voor de boodschappen en 14% gaat de deur uit met de hond. 55% van de respondenten doet aan weetings, dat zijn wandelende meetings. Niet alleen overleggen kunnen prima tijdens een wandeling, maar een lezing of podcast volgen is daar ook uitermate geschikt voor.

Wandelnet heeft op hun website handige wandelroutes staan; van lange afstand tot stadswandelingen. Ook kan je mooie routes vinden en adviezen lezen van andere wandelaars van Wandelnet.

Wat voor type thuiswerkwandelaar ben jij?

Iedereen beweegt in meer of mindere mate tijdens een werkdag. Er moeten boodschappen worden gedaan of even een kopje koffie worden gezet. Wat voor soort thuiswerkwandelaar ben jij eigenlijk? Wandelnet heeft een korte test online gezet. Volg de link hieronder.

Er kan niet meer gestemd worden.

Uitslag:

Ik ga 8 april mee doen met de nationale Wandel tijdens je Werkdag.

 • Ja, ik doe mee als individu

  100%
  1 Stem
 • Ja, ik doe mee met mijn bedrijf

  0%
  0 Stemmen
 • Nee, ik doe niet mee

  0%
  0 Stemmen
 • Ik weet het (nog) niet

  0%
  0 Stemmen

Totaal aantal stemmen: 1

Gezond en vitaal

Niet eerder was gezond en vitaal blijven zo belangrijk als nu. Het is van belang dat je als gemeentemedewerker gezond, vitaal en prettig blijft (samen)werken. A&O fonds Gemeenten stimuleert dat op allerlei manieren, zoals met de vitaliteitscampagne BRUIS. Deze campagne kan je inzetten in jouw gemeente. BRUIS heeft als doel iedereen die bij een gemeente werkt te stimuleren na te denken over hoe je zelf en met elkaar vitaal kan blijven werken. Meer weten? BRUIS biedt zeer praktische tools waarmee je direct aan de slag kan.

Beweeg!

Ook adviseert A&O regelmatig over gezond blijven bewegen. We maken zelf als A&O-team graag gebruik van Ommetje van de Hersenstichting of de apps van de GGD. Lees in het bericht hieronder hoe je in beweging blijft en vind daar ook de links naar handige apps.

Misschien vind je dit ook interessant