Ken jij een collega die lef heeft en buiten de gebaande paden treedt? Die ene collega die doorzettingsvermogen heeft en een voorbeeld is voor jonge ambtenaren? Nomineer deze persoon voor De Jonge Ambtenaar van het Jaar award 2023. Dit jaar is het thema: pionieren.

Aanmelden voor de JAvhJ-verkiezing kan tot en met 1 januari 2023.

Let op: alleen ambtenaren onder de 35 jaar, werkzaam bij publieke organisaties met een publieke functie kunnen worden genomineerd. De kandidaat wordt beoordeeld op de behaalde resultaten binnen de huidige functie.

Pionieren

Elk jaar deelt het jonge ambtenaren netwerk FUTUR deze prijs uit. Futur zegt: "Op vele plekken wordt er al volop gesleuteld aan de nieuwe inrichting van Nederland, zodat Nederland klaar is voor de toekomst. Jonge ambtenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Zij dragen met hun nieuwe kennis, innovatieve inzichten en werkwijzen bij uitstek bij aan de toekomst van Nederland.

Een pionier is iemand die als (een van de) eerste met een bepaalde opgave aan de slag gaat. Dat kenmerkt zich door het vinden van nieuwe oplossingen en manieren van werken. Oftewel het vinden van een eigen weg door jonge ambtenaren. FUTUR vindt dat pionieren een belangrijke eigenschap is van de jonge ambtenaar. Daarom is pionieren gekozen als thema van 2022-2023."

Op vele plekken wordt er al volop gesleuteld aan de nieuwe inrichting van Nederland, zodat Nederland klaar is voor de toekomst. Jonge ambtenaren spelen hierbij een belangrijke rol.

Futur, Het jonge ambtenaren netwerk

Kijk hier de uitzending van de uitreiking van vorig jaar terug. Toen won Michelle Kames van gemeente Den Haag.

Misschien vind je dit ook interessant