Nu we langzaam uit de corona-crisis krabbelen en we overgaan naar het nieuwe normaal, stopt onze snelle corona-subsidieregeling met ingang van 1 september.

De corona-subsidie blijkt een enorm succes. Inmiddels zijn er bijna 100 aanvragen bij ons binnen. Zien wat voor aanvragen dat zijn? Op deze pagina staan alle projectvoorbeelden, dus laat je inspireren.

Laatste kans

Wil je nog een snelle corona-subsidie aanvragen doe dit dan uiterlijk op 31 augustus 2020. Daarna kan het niet meer. Je kunt niet - zoals bij de andere subsidieregelingen - tot 8 weken na afronding van het project nog subsidie aanvragen.
Let op: Het project moet wel op 31 augustus al gestart zijn.

Hoe ziet de regeling er uit

  • Heb je een HR-vraagstuk dat vanwege de coronacrisis nú om een oplossing vraagt, dan kan je bij A&O fonds Gemeenten subsidie aanvragen.
  • Wij betalen na een snelle check de subsidie - tot een bedrag van € 5.000,- - zo snel mogelijk uit (Maximaal 2 aanvragen per gemeente. Heb je een derde project? Bel de Subsidie Helpdesk).
    Co-financiering is in dit geval niet nodig.
  • Wij delen de projectopzet en contactgegevens van de projectleider via onze website met andere gemeenten.

Is een ruimere subsidie dan € 5.000,- noodzakelijk om je project te realiseren, dan moet je een reguliere subsidieaanvraag indienen. De eerste € 5.000,- ontvang je dan wel als voorschot.

Wat moet je doen voor deze regeling

  • Geef beargumenteerd aan welk HR-vraagstuk vanwege de coronacrisis nú om een oplossing vraagt (half A4-tje is voldoende).
  • Beschrijf wat je hiervoor gaat doen (half A4-tje is voldoende).
  • Onderbouw de kosten die hiermee gemoeid zijn (interne en externe kosten).
  • Voeg voor de interne kosten salarisstroken toe; de interne uren worden via de uurloontabel vergoed.
  • Na afloop van het project ontvangen wij de projectresultaten om deze onder andere via onze website met andere gemeenten te delen.

Aanvragen

Vraag de subsidie aan via https://aeno.stratechlive.nl voeg bovenstaande beschrijvingen aan de aanvraag toe. Je kunt deze subsidie tot uiterlijk 31 augustus 2020 aanvragen.

Vragen

Bel de Subsidie Helpdesk 070 7630038, bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Of stuur een e-mail naar subsidies@aeno.nl.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Misschien vind je dit ook interessant