Jonge ambtenaren zijn een voortdurend punt van aandacht. Hoe zorg je dat je ze vasthoudt? En waarom is dat belangrijk? In Alphen aan den Rijn hebben ze geen traineeprogramma maar een Thuis Team van 18 enthousiaste Young Professionals. Deze jonge ambtenaren werken binnen de gemeente op verschillende afdelingen, maar vinden in het Thuis Team een vertrouwde basis. Kim Straatman (Teamleider Young Professionals) en Lisa Aelbers (Young Professional) vertellen in deze podcast over het de successen van het Thuis Team.

Kim Straatman Alphen aan de Rijn

Collega’s zien wat Young Professionals kunnen en nemen hierdoor eerder een jonge medewerker aan.

Kim Straatman, Teamleider Young Professionals

Teammanager Kim Straatman koos voor het Thuis Team toen ze las over jonge ambtenaren in het onderzoek Jong@Gemeenten van A&O fonds Gemeenten. Daaruit komt sterk naar voren dat het begeleiden van jonge ambtenaren erg belangrijk is.

Het Thuis Team biedt de jonge medewerker een vorm van veiligheid. De nadruk in het team ligt op flexibiliteit en mobiliteit. Competenties waarover jonge medewerkers vaak beschikken. Het team werkt opgavegericht en op verschillende afdelingen binnen de organisatie. Jonge ambtenaren durven zich vaak kwetsbaar op te stellen, tonen lef, zijn kritisch en hebben een frisse blik.

Extra informatie

Hieronder vind je alle benodigde informatie die bij deze podcast horen. Lees onder andere meer over ons onderzoek Jong@gemeenten.

Heb jij een interessant onderwerp voor onze podcast ‘A&O deelt’? Laat het ons weten, dan komen we langs bij jouw gemeente. Stuur een mail naar fred.jansen@aeno.nl

Meer afleveringen luisteren?

Bekijk en beluister alle afleveringen van onze podcastserie bij 'Podcast A&O Deelt' of ga direct naar:

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Project voorbeelden

A&O deelt ook projecten die subsidie hebben ontvangen. Zo kunnen ook andere gemeenten profiteren van de praktijkkennis die ze hebben opgeleverd.

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Misschien vind je dit ook interessant