Subsidie aanvragen

Het is nu nog eenvoudiger om je aanvraag voor subsidie en expertise in te dienen. We zijn overgestapt op een nieuw systeem. Hieronder vind je de button naar het online formulier dat je direct kunt invullen, opslaan en inzenden. Heb je hulp nodig bij het invullen? Neem gerust contact met ons op!

Nieuwe subsidieaanvraag

Waar moet je op letten bij het invullen van de aanvraag én voor een snelle verwerking?

  • Je kunt uitsluitend met een organisatie e-mailadres een subsidieaanvraag indienen.
  • Zorg voor een duidelijk projectplan. Wat is de aanleiding en doel van jouw project? Wat en wie hoop je ermee te bereiken en hoe ga je dit doen?
  • Schrijf een korte pitch over jouw project in het aanvraagformulier. Deze informatie wordt gedeeld met andere gemeenten op de 'Inspiratie' tab hierboven.
  • We werken met drie subsidieperioden per jaar. Welke perioden dit zijn, vind je terug op de tab 'Voorwaarden'. Voordat je start met de aanvraag is het handig deze goed door te nemen. Dit helpt je bij het invullen wat zorgt voor een juiste aanvraag zodat deze ook weer sneller verwerkt kan worden. De tweede aanvraagperiode sluit op 15 augustus 2022.
  • Iedere subsidieperiode kiezen we onderwerpen waar we speciale aandacht aan geven. Een uitgebreide toelichting vind je terug op de 'Voorwaarden' tab.
  • Houd er rekening mee dat we graag actuele projecten willen. Je project mag daarom niet afgerond zijn of ouder zijn dan een half jaar.

Let op: naast gemeenten kunnen organisaties die lid zijn van de WSGO subsidie aanvragen. Afhankelijk van het inwonersaantal kun je meer of minder aanvragen per kalenderjaar indienen. WSGO leden vallen in de kleinste categorie. Voor ambtelijke fusie-organisaties worden de inwoneraantallen van de achterliggende gemeenten bij elkaar opgeteld. Daarnaast kunnen alle gemeenten en WSGO-leden ook nog eens één StimuleringsregelingPLUS subsidie krijgen. Dit geldt per kalenderjaar.

Grote gemeenten kunnen meer subsidie/expertise aanvragen dan kleine gemeenten. Voor de Stimuleringssubsidies geldt een aantal per inwoneraantal.
G4 3
> 50.000 2
0 - 50.000 1
WSGO-leden 1
Naar de Voorwaarden

Checken

Omdat er een maximum zit aan het aantal aanvragen dat je als gemeente per jaar kunt doen, is het goed om even te checken of je nog subsidie kán aanvragen. Dit doe je door contact op te nemen met A&O fonds Gemeenten via 070 7630030 of mail naar subsidies@aeno.nl.

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten