Met de Vacaturemonitor willen we gemeenten elk kwartaal informeren over actuele informatie op de arbeidsmarkt. Met deze kennis kan je goed anticiperen op de toekomst.

Vierde kwartaal 2020

Het vierde kwartaal van 2020 is het derde kwartaal dat zich volledig in de corona-crisis heeft afgespeeld. Een vergelijking van het 4de met het 3de kwartaal van 2020 laat over nagenoeg de gehele linie groei zien. Maar het vertrouwen in de arbeidsmarkt blijf broos. Het lage aanbod aan stageplaatsen is zorgelijk, de krimp is in vergelijking met vorig jaar nog meer toegenomen.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor vierde kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht. Of download de hele monitor onderaan deze pagina.

Derde kwartaal 2020

Het derde kwartaal van 2020 laat enig herstel van het aantal vacatures, tussen twee golven van de corona-crisis, zien. Het herstel bedraagt 14%. Ondanks dat herstel ligt het aantal vacatures nog steeds 7% lager dan in het derde kwartaal van 2019.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor derde kwartaal 2020 ga hier onder naar het nieuwsbericht. Of download de hele monitor onderaan deze pagina.

Tweede kwartaal 2020

Het tweede kwartaal van 2020 speelde zich volledig tijdens de corona-crisis af. Zoals verwacht zien we in de maanden maart en april een flinke daling van het aantal openstaande vacatures in alle beroepsgroepen. Het positieve nieuws is dat deze daling minder is dan verwacht. Het dieptepunt was in april, daarna zien we alweer een voorzichtig herstel in mei en juni.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor tweede kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht hieronder of download de monitor eronder.

Eerste kwartaal 2020

Gemeenten plaatsten dit jaar 3% minder vacatures ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. De groei in het aantal vacatures op MBO-niveau steeg juist in het eerste kwartaal van 2020.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor 1ste kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht hieronder of download de monitor eronder.

Alle Vacaturemonitors in pdf

Een overzicht van alle Vacaturemonitors kun je hieronder downloaden.

Wij zijn heel benieuwd of jullie de Vacaturemonitor een handig middel vinden. Heb je tips voor ons? Stuur een e-mail naar ingeborg.snel@aeno.nl.

Misschien vind je dit ook interessant