Al vier groepen leerambassadeurs zijn sinds 2019 opgeleid en aan het werk. Een leerambassadeur is een maatje dat collega’s helpt om aan de slag te gaan met een opleiding en eigen ontwikkeling. Ook zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw gemeente?

Met projectleider Leerambassadeurs Gemeenten, Saskia Marsman, kan je mailen via s.marsman@cnv.nl om de mogelijkheden van deze vrijwilligersfunctie binnen jouw gemeente te bespreken.

Stuur een email
Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een leerambassadeur is een rechtstreekse collega van de werkvloer: ze staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Hierdoor is er een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten.

De ambassadeurs nemen collega's bij de hand, moedigen aan om te solliciteren op functies op andere afdelingen en sparren met collega’s hoe zij hun werkplezier kunnen verhogen.

Een leven lang leren wordt steeds belangrijker om je positie op de arbeidsmarkt te behouden en te verbeteren. Daarom hebben sociale partners met gemeenten afspraken over duurzame inzetbaarheid gemaakt. De samenwerkingspartners zijn CNV, FNV, A&O Fonds Gemeenten.

Misschien vind je dit ook interessant