Al vier groepen leerambassadeurs zijn sinds 2019 opgeleid en aan het werk. Een leerambassadeur is een maatje dat collega’s helpt om aan de slag te gaan met een opleiding en eigen ontwikkeling. Ook zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw gemeente?

Met projectleider Leerambassadeurs Gemeenten, Saskia Marsman, kan je mailen via s.marsman@cnv.nl om de mogelijkheden van deze vrijwilligersfunctie binnen jouw gemeente te bespreken.

Stuur een email

Een leerambassadeur is een rechtstreekse collega van de werkvloer: ze staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Hierdoor is er een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten.

Wat kun je verwachten?

Jouw opleiding tot leerambassadeur bestaat uit twee dagen en een terugkomdag. Tijdens deze dagen krijg je trainingen aangeboden die jouw helpen een goede leerambassadeur te worden. Je wordt getraind op:

  • Gesprekstechnieken en netwerken
  • Allesuitjezelf
  • Hoe maak je jezelf bekend in de organisatie

Daarbij ontvang je een toolbox met filmpje die je kunt gebruiken om jezelf bekend te maken in de organisatie. Tot slot kunnen deelnemers altijd bij ons terecht voor advies, extra training enzovoort.

Praatplaat

Nynke Draaijer volgde een de training Leerambassadeurs en maakte bovenstaande praatplaat. Hij is zo goed geworden dat de plaat goed te gebruiken is om bijvoorbeeld aan de collega's uit te leggen hoe de Leerambassadeur werkt. Download de praatplaat in hoge resolutie hieronder. Met dank aan Nynke!

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant