De eerste online Winterschool is een feit. Aan de Winterschool, die in het teken staat van 'hoe blijf je in verbinding?’, nemen vandaag maar liefst 1.400 gemeenteprofessionals deel. Het is een dag met inspirerende, leerzame maar ook zeker grappige momenten.

Wat een prachtige diepe boodschap. Zeer toepasselijk voor ons werk als ambtenaren. Meer in dienst van de samenleving en samen “muziek” maken.

Evert Brouwers over de keynote van Typhoon

Dagvoorzitters Michenu Maduro en Rob Koops trappen de dag af samen met Karin Sleeking van A&O fonds Gemeenten. Karin geeft aan dat de Summerschool erg goed is bevallen en dat graag wil doorzetten met een Winterschool.

Typhoon neemt daarna het stokje over met zijn persoonlijke verhaal over het doorbreken van vaste patronen, het delen van creatieve methodes en over het nieuwsgierig op onderzoek uitgaan. Na een korte break, krijgen de gemeenteprofessionals de kans om deel te nemen aan een breed scala aan workshops die ingingen op in verbinding blijven met jezelf, de collega’s en de maatschappij.

De dag is afgesloten met een echte A&O Bingo door Bingomasters Rob en Joyce. Met name het bellen met de winnaars leverde komische momenten op.

Presentaties

Hieronder kun jij de presentaties van alle Winterschool sprekers downloaden en terugkijken:

Nog een Winterschool op 25 februari

Deze Winterschool is onderdeel van een serie van twee dagen om gemeenteprofessionals op een leuke wijze te laten reflecteren op hun verbindende kwaliteiten. Vandaag is het nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk het is om met elkaar in contact te blijven.

Kon jij aan deze Winterschool niet deelnemen of wil je ook aan de andere workshops mee doen? Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om je in te schrijven voor de Winterschool op 25 februari. Keynotespreker op 25 januari is presentator Charles Groenhuijsen.

SAM

Graag nog even aandacht voor SAM. Net als het A&O fonds gemeenten, zet ook SAM zich in voor medewerkers in het sociaal domein. SAM kan jou als uitvoerder ondersteunen in werk en inkomen, schuldhulpverlening, Wmo en jeugdzorg. Je kunt in de SAMschool kiezen uit een breed aanbod aan bijeenkomsten.

Wil je weten wat SAM voor jou kan betekenen, neem een kijkje op de website via de onderstaande knop en bekijk de video. Let ook even op het kwaliteitsregister dat van iedere medewerker in het sociaal domein graag een lerende professional maakt. Neem jij jouw ontwikkeling serieus? Meld je dan snel aan!

Misschien vind je dit ook interessant